Spajić: Vlada večeras smjenjuje Brđanina
Milojko Spajić

Spajić: Vlada večeras smjenjuje Brđanina

Vlada ce večeras na telefonskoj sjednici razriješiti Zorana Brđanina, direktora Uprave policije, naveo je premijer Milojko Spajić na mreži X.

- Imajući u vidu da Uprava policije, kao organizaciona jednica MUP-a, koja vrši poslove u skladu sa zakonom o unutrašnjim poslovima, ne može ostati bez sistema rukovođenja, konstatujemo da će mandat direktora policije prestati zaključno na dan 12. marta 2024. godine. Imajući u vidu navedeno, zadužiću ministra unutrašnjih poslova da raspiše javni poziv za v.d. direktora policije od 4. marta do 10. marta 2024. godine, a što je u skladu sa dogovorom sa posljednje sjednice Vlade, kako bi proces izbora bio što inkluzivniji i transparentniji i da bi odagnali bilo kakve sumnje u politizaciju te funkcije - rekao je Spajić. 

Objasnio je i kakvi će biti dalji koraci. 

- Nakon završenog javnog poziva, ministar je dužan da za sjednicu Vlade 12. marta dostavi izvještaj o sprovodenom javnom pozivu i spisak svih prijavljenih lica koja ispunjavaju uslove u skladu sa zakonom, a sve u cilju izbora najboljeg kandidata koji će se uhvatiti u koštac sa teškim zadatkom reforme policije", kazao je Spajić.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.