Varhelji danas u Crnoj Gori

Varhelji danas u Crnoj Gori

Evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji posjetiće danas Crnu Goru. Varhelji će sa crnogorskim zvaničnicima razgovarati o reformamama i Planu rasta za Zapadni Balkan.

Tokom posljednje Međuvladine konferencije sa Crnom Gorom, Varhelji je kazao da se nada da će se sa novim zamahom koji dolazi iz Podgorice ispuniti mnogi preduslovi kako bi Crna Gora zaista postala predvodnica pregovaračkog procesa.

Naglasio je da je za postizanje tog cilja potrebno ispuniti privremena mjerila, koja iziskuju dodatne reforme, posebno u oblasti vladavine prava, uključujući slobodu medija i medijskog regulatora.

Tom prilikom je naglasio da je Plan rasta za Zapadni Balkan instrument kojim se stvaraju nove mogućnosti, ali i mehanizam za ubrzavanje integracija i prije pristupanja. To se prvenstveno odnosi na postepenu integraciju u Jedinstveno tržište, kao i obezbjeđivanje neophodnih finansijskih sredstava za ubrzanje reformske agende.

Varhelji će potom boraviti u Albaniji gdje će učestvovati na Konferenciji „Rast i konvergencija za Zapadni Balkan“, prenosi Dan.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.