Kraj sage u Pomorskoj školi - Ostojić novi direktor
Pomorska škola u Kotoru, Foto: Krsto Vulović

Kraj sage u Pomorskoj školi - Ostojić novi direktor

Školski odbor (ŠO) kotorske Pomorske škole izabrao je Slavka Ostojića za direktora te obrazovne ustanove.

Školski odbor (ŠO) kotorske Pomorske škole izabrao je Slavka Ostojića za direktora te obrazovne ustanove.

Prema nezvaničnim informacijama "Vijesti", Ostojić je imao i neopredijeljenu podršku Nastavničkog vijeća, a podržalo ga je 40 kolega.

Ostojić je, u dva mandata, obavljao dužnost pomoćnika direktora u toj školi.

Izvori "Vijesti" još tvrde da je ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić Stojanović prethodno smijenila je tri člana ŠO, koji su u tom tijelu zastupali interese osnovaća, odnosno Vlade.

Vršilac dužnosti (v.d) direktora te obrazovne ustanove do skoro je bio profesor u toj školi, Gojko Jokić, koji je na tu funkciju stupio nakon što je razriješen Ratko Petrović.

Razrešenje Petrovića uslijedilo je nakon što je veći dio Nastavničkog vijeća neposredno prije početka školske godine upozorilo Ministarstvo na to da su prosvjetni inspektori u više navrata konstatovali nepravilnosti i podnijeli zahtjeve za njegovu smjenu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.