Ministarka Gorčević u radnoj posjeti Žabljaku

Ministarka Gorčević u radnoj posjeti Žabljaku

Ministarka evropskih poslova Maida Gorčević, sa saradnicima, boravila je danas u radnoj posjeti Žabljaku. Posjeta predstavlja dio projekta EU4ME - „Podrška komuniciranju procesa evropske integracije“ i sastala se sa predsjednikom Opštine Radošem Žugićem i njegovim timom.

Posjetili su Osnovnu školu „Dušan Obradović“, gdje je održan školski čas i kviz o poznavanju Evropske unije i procesa pristupanja Crne Gore EU.  

Tokom današnje posjete Žabljaku, ministarka je, zajedno sa predsjednikom Opštine, obišla tri projekta čije se sprovođenje finansira iz EU fondova, odnosno uz podršku Ministarstva turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera. 

U pitanju su Projekat ,,Usavršavanje – Usklađivanje vještina i lokalnih potreba za radnom snagom” (centar za obuku „Duga“), Projekat „Eko smart park“ i Projekat uspostavljanja suvenirnice i radionice za izradu proizvoda od vune i suvenira.

Evropski dan na Žabljaku obilježio je Sajam durmitorske hrane i proizvoda domaće radinosti, uz nastup Kulturno-umjetničkog društva „Radoje Dakić Brko“ sa Žabljaka, koje su ministarka Maida Gorčević sa saradnicima i predsjednik Opštine Radoš Žugić sa pažnjom propratili. 

Izvor:AntenaM

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.