Opština Berane: Ne znamo ko je i zašto istovario zemlju ispred vrata
rtcg

UPOZNATO TUŽILAŠTVO

Opština Berane: Ne znamo ko je i zašto istovario zemlju ispred vrata

Crveni kamion i gomila zemlje ispred vrata Opštine Berane dočekali su jutros zaposlene. Kako saznje Portal RTCG, nepoznata osoba istovarila je zemlju u znak protesta zbog rekonstrukcije puta od Berana do Ribarevina koja traje oko pola godine i usporava saobraćaj svakodnevno.

Kako su naveli iz Opštine Berane, nije im poznat ni motiv, niti izvršilac djela. Poručili su da se time bave nadležni, a da i pored “ovog nezakonitog postupanja”, lokalna samouprava funkcioniše redovno.

ba1

 (Foto: RTCG)

Kamion ispred beranske Opštine oblijepljen je transparentima “Šta radi 110 zapošljenih u Opštini Berane”, “Koliko vas ne dolazi na posao, a prima platu”, “Administracija neradnika pojede državu Crnu Goru”, “Hoćete dobre plate i privilegije, a nećete odgovornost” i “Čelnici Opštine Berane da li ste svjesni da ste nedorasli funkciji koju pokrivate”. 

Vlasnik kamiona je na jednom od prozora napisao da je ovaj čin odgovor na to što čelnici Opštine, kako je rekao, neće da potpišu da se put otvori, i da će "ovoga biti još". 

ba3

 (Foto: RTCG)

Iz beranske Opštine su čin istovaranja zemlje ispred vrata nazvali nezakonitim činom kojim je devastirana javna površina.

“Opština Berane ne raspolaže informacijama o motivu ovakvog postupanja, niti o izvršiocu. Nadležne opštinske službe su sprovele, u skladu sa svojim nadležnostima, inspekcijske radnje po hitnom postupku i naložile promptno uklanjanje nepropisno parkiranog vozila na javnoj površini”, navodi se u saopštenju.

ba4

 (Foto: RTCG)

Istakli su da je Sekretarijat za inspekcijske poslove o svemu upoznao Upravu policije i Osnovno državno tužilaštvo.

“Iskazujemo uvjerenje da će ovi nadležni državni organi, u pogledu daljih aktivnosti u svom poslu biti efikasni i preduzimljivi. Opština Berane, i pored ovog nezakonitog postupanja, funkcioniše redovno u obavljanju poslova i svakodnevnom rješavanju nagomilanih raznolikih problema”, navodi se u saopštenju.

 Građanski aktivista Aleksandar Dragićević je na Fejsbuku napisao da je put do Ribarevina razlog ovog neuobičajenog protesta. 

“Jutros je građanin, nezadovoljan što se ne završava put koji povezuje Berane sa svijetom i što sada umjesto dva od Berana do Podgorice trebaju četiri sata vožnje, u znak protesta istovario kamion zemlje na ulaz u zgradu opštine Berane”, napisao je građanski aktivista Aleksandar Dragićević na Fejsbuku.

Izvor:RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.