„Milatović napuštanjem PES-a ubrzao proces preuređenja i novih konflikata“

„Milatović napuštanjem PES-a ubrzao proces preuređenja i novih konflikata“

Opoziciona URA je i dalje na Vučićevom povocu

Jakov Milatović je napuštanjem Pokreta Evropa sad ubrzao proces preuređenja i novih konflikata na crnogorskoj političkoj sceni, saopšteno je iz Građanske inicijative “21. maj”.

Ističu da Spajićeva vlada ne može opstati uz sadašnju krhku parlamentarnu podršku.

“Očigledno je da, pored ekonomske krize i lomljivih javnih finansija, slijedi i period novog političkog vrtloga u Crnoj Gori. Već sada je izvjesno da je Spajićev PES, pored razlaza sa Milatovićem i njegovim pristalicama, u sukobu sa Demokratama i nesklon prekompoziciji Vlade na način kako je zamišljen u Vučićevom kabinetu. U tom smislu je očigledno i da je Mandić, uz dogovor sa Briselom, trenutno favorizovan od Spajića, za razliku od Kneževića”, navode iz GI “21.maj”.

S druge strane, kako kažu, opoziciona URA je i dalje na Vučićevom povocu.

“Istovremeno, iza ovih podjela prepoznaje se i širi geopolitički sukob koji će se reflektovati na sastav izmijenjene Vlade. Naime, treba imati u vidu činjenicu da Crna Gora nema nikakvih šansi da postane članica EU dok se ne poraze politički akteri koji su pod kontrolom Vučića i putinovske agenture. U ovom trenutku, Spajić je evroatlantski lojalista nasuprot Milatoviću, Abazoviću, Kneževiću i nepouzdanom Bečiću. Pritom, Mandić može da bira između proevropskog konvertitstva sa povlasticama kao svojevremeno Kilibarda ili da završi političku karijeru kao još jedan otirač “srpskog sveta””, zaključuju iz GI “21. maj

Izvor:Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.