Albanija: Ubili oca i zakopali ga u štali, kažu da im je život sa njim bio nepodnošljiv

Albanija: Ubili oca i zakopali ga u štali, kažu da im je život sa njim bio nepodnošljiv

Detalji o zločinu unutar jedne porodice kod Drača ovih dana potresaju Albaniju.

Naime, tamo su 49-godišnjeg muškarca prije dvije sedmice ubila njegova djeca, a potom su njegovo tijelo zakopali u štali. No, nakon istrage, policija je rasvijetlila zločin i na kraju došla do tijela ubijenog Plumba Mete, koji je sahranjen juče, a čijem pogrebu nije prisustvovao niko od članova njegove porodice.

Prema navodima albanskih medija, djeca su dugo bila nesrećna zbog toga kako se otac ophodi prema njima, a zločin je uslijedio nakon što je devetnaestogodišnjoj ćerki ugovorio vjeridbu mimo njene volje.

Top Channel prenosi riječi sina Hisena Mete, koji je priznao da je ubio oca, naglašavajući kako su njihovi životi sa njim bili nepodnošljivi.

“Željeli smo od njega da bude kao svi ostali očevi. Da nas podržava, a ne da nas onemogućava u svemu”, kazao je on u policiji, a prenosi Top Channel.

U večeri između 10. i 11. februara, djeca su sačekala da njihov otac zaspi.

“Ušao sam u njegovu sobu i upucao ga. Nijesam više mogao izdržati. Zajedno sa sestrom, ubacio sam njegovo tijelo u plastičnu vreću. Onda smo prikrili tragove u kući, a nakon toga smo iskopali rupu u štali i tamo ga sahranili”, kazao je on.

Nakon toga, dva sina odvezla su očev auto u drugi dio grada, a 13. februara prijavili su njegov nestanak policiji.

Tokom istrage, policija je prvobitno išla tragom ‘verzije’ događaja koju je predstavio Hisen Meta, ali ubrzo su je usmjerili u drugom pravcu.

Najprije su posumnjali kako on ne govori istinu kada su došli do podataka o kretanju signala pokojnikovog mobilnog telefona, a zatim su već ‘složili kockice’ kada su skinuli snimke sa više video kamera na putanji kojom su sinovi odvezli očev automobil.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.