Brojni potencijali saradnje CNP-a i slovenačkih teatara

Brojni potencijali saradnje CNP-a i slovenačkih teatara

Brojni su potencijali saradnje Crnogorskog narodnog pozorišta (CNP) i slovenačkih narodnih teatara, ocijenjeno je tokom susreta direktora Ilije Subotića i novoimenovane ambasadorke Republike Slovenije u Crnoj Gori Bernarde Gradišnik.

Tokom sastanka direktora Subotića i ambasadorke Gradišnik, koja je boravila u radnoj posjeti nacionalnom teatru, razmotreno je više pitanja od značaja za unapređenje saradnje, koja se u prvom redu odnosu na međusobna gostovanja i razmjenu predstava i drugih programa, u cilju prezentacije i promocije savremenog pozorišnog stvaralaštva obje zemlje.

Kako navode u saopštenju, Subotić je podsjetio da Crnogorsko narodno pozorište realizuje jubilarnu 70. sezonu s intenzivnom produkcionom i repertoarskom aktivnošću, kao i referentnim komplementarnim djelatnostima, te istakao da će nacionalni teatar sjutra realizovati petu premijeru od početka sezone.

Sagovornici su se saglasili da će konkretni oblici saradnje biti definisani u narednom periodu.

IZVOR:RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.