Nesreća kod Preševa, tri migranta poginula, 12 povrijeđenih, vozač uhapšen zbog krijumčarenja ljudi

Nesreća kod Preševa, tri migranta poginula, 12 povrijeđenih, vozač uhapšen zbog krijumčarenja ljudi

Troje migranata stradalo je u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila noćas u blizini Preševa. Povrijeđeno je 12 ljudi. Među povrijeđenima je i vozač, koji je uhapšen zbgo sumnje na krijumčarenje ljudi.

Saobraćajna nesreća dogodila se oko 23 časa između sela Aliđerce i sela Reljan kod Preševa, kada je vozilo sletelo sa puta.

Tri osobe su stradale, a povređeno je još 12 ljudi, među kojima je i vozač osumnjičen za krijumčarenje migranata.

U Zdravstvenom centru Vranje primljene su četiri osobe, od kojih su tri bile na opservaciji sa lakim povredama i one su otpuštene iz bolnice. Vozač je na hirurgiji, ali je riječ o lakšim povredama.

Četiri pacijenta upućena su iz zdravstvenog centra Vranje u UKC Niš, među kojima je i petnaestogodišnje dijete, koje je primljeno na hirurgiju.

Među povrijeđenima je bila i cijela porodica, otac, majka i dijete, sa lakšim povredama i oni su otpušteni.

Vozač je na hirurgiji, ali je riječ o lakšim povredama.

U Višem javnom tužilaštvu u Vranju potvrijđeno je da je državljanin Srbije R. R. iz sela Crnotince, star 43 godine, zadržan zbog teškog djela protiv bezbednosti javnog saobraćaja i krijumčarenja ljudi.

Osumnjičeni je prevozio 14 ilegalnih migranata iz afričko-azijskih zemalja u vozilu marke BMW, kada je zbog velike brzine izgubio kontrolu nad vozilom i sleteo sa puta kod mjesta Aliđerci.

Utvrđeno je i da je vozilom upravljao bez vozačke dozvole, saopštio je MUP.

Prema osumnjičenom je naloženo zadržavanje do 48 sati i biće priveden dežurnom javnom tužiocu Višeg javnog tužilaštva u Vranju zbog krivičnih djela teško djelo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nedozvoljeni prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Uviđaj je obavio dežurni javni tužilac Osnovnog javnog tužilaštva u Vranju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.