Živković u Nikšiću: Pomešćemo političku konkurenciju i ponovo biti domaćini naše državne kuće

Živković u Nikšiću: Pomešćemo političku konkurenciju i ponovo biti domaćini naše državne kuće

U Nikšiću je uvijek postojao, kao što postoji i danas jedan čvrsti i nepokorni duh, koji se odupire onima koji su pokušavali da pokore i Nikšić i Crnu Goru. A vi ste na prethodnim lokalnim izborima u ovom gradu pokazali svoju nepokornost, dosljednost i sačuvali ste dostojanstvo i DPS-u i Crnoj Gori, poručio je kandidat za predsjednika Demokratske partije socijalista Danijel Živković.

- Tih ostvarenih grandioznih 41 odsto obezbijedili su stabilnost našoj politici, i našoj partiji donijeli relevantnost na političkoj sceni Crne Gore. Da taj rezultat tada nije ostvaren u Nikšiću, Aleksandar Vučić i sva velikosrpska politika krenula bi brutalno da se obračunava sa svima nama. Vi ste bili bedem koji je odbranio Crnu Goru - istakao je Živković.

On je okupljenom članstvu u ovom gradu, na događaju održanom u sklopu kampanje za partijske izbore, ukazao da je potrebno pogled vratiti u prošlost kako bi se znalo kada da se ide u budućnost.

- Zamislite samo da su Andrija Mandić ili Milan Knežević bili na vlasti devedesetih godina u Crnoj Gori. Tada bismo imali rat u našoj državi. Crna Gora bi 1999. godine bila bombardovana. Ne bismo imali 2003. godine Beogradski sporazum, a 21. maj 2006. godine se nikad ne bi desio. O članstvu u NATO savez ne bi bilo ni pomisli. Danas bi brat sa bratom bio zavađen. Ali na veliku sreću tada smo imali kvalitetno državno rukovodstvo sa jasnom vizijom koje je znalo u kom pravcu Crna Gora treba da ide. Tadašnje političko državno rukovodstvo, koje je znalo da upravlja Crnom Gorom, 30 godina vodio je vizionar, hrabri Katunjanin, vaš Nikšićanin, Milo Đukanović - rekao je kandidat za predsjednika DPS-a.

DPS NE SAMO DA MOŽE BOLJE, NEGO MORA BOLJE

On je saopštio da se, kako je ocijenio, ovo političko nevrijeme koje nas je snašlo 30. avgusta 2020. godine mora prevazići, jer DPS, prema njegovim riječima, ne samo da može bolje, kako glasi sam slogan kampanje, nego mora bolje.

- Ne smijemo dozvoliti da domaćin kuće u Crnoj Gori bude Andrija Mandić, jer dobro znamo šta bi on Crnoj Gori uradio danas i šta bi joj uradio prije 15 – 20 godina. Andrija Mandić i Milan Knežević i danas drže šibicu u svom džepu, spremni da u svakom momentu, ukoliko to bude potrebno njihovim mentorima, zapale Crnu Goru. Ne može biti dobar domaćin kuće ni Jakov Milatović koji je slučajno postao predsjednik Crne Gore, jer i sam kaže da se njegov otac pitao na referendumu 2006. godine, Crna Gora nikada ne bi postala država. Ne mogu to biti ni ovi koji su sada na vlasti. Zato mi moramo biti bolji, i vratiti dostojanstvo DPS-u. Zato ova politička generacija mora vratiti DPS na vlast, da bismo mi bili domaćini ove kuće - kazao je Živković.

Kandidat za predsjednika DPS-a ukazao je da povratak na vlast nije cilj nego svrha, a da je svrha njegovog ličnog bavljenja politikom između ostalog i sređivanje stanja u Demokratskoj partiji socijalista.

- Jedan od osnovih motiva zbog čega sam se prijavio da budem kandidat za predsjednika DPS-a nije to što ćemo povratkom na vlast iskoristiti priliku da možda neko od nas bude na nekoj važnoj državnoj poziciji. Nije ni nikakva privilegija ili opijenost vlašću, niti bilo čim… Jedini motiv zbog kojeg sam se prijavio jeste da zajedno pometemo našu političku konkurenciju - naglašava Živković.

Jedina satisfakcija za njega, kako je rekao, će biti onda kada vidi leđa vladajućoj većini.

- Da ne vjerujem u to bilo bi sasvim dovoljno što sam određen za v.d. predsjednika DPS i što sam nosio koalicionu listu “Zajedno!” na prethodnim parlamentarnim izborima. To bi bila dovoljna satisfakcija za mene. Ali ne, jedina satisfakcija za mene će biti onda kada vidim leđa ovima koji su sada na vlasti. Kada ih vidim u političkoj prašini, i kada vratimo Mandića, Kneževića i sve druge neprijatelje Crne Gore tamo u onaj boks u Skupštini Crne Gore koji njima i pripada. Tada će se znati da smo ispunili svoju misiju kao politička generacija - poručio je Živković sa tribine u Nikšiću.

Na kraju svog obraćanja on je istakao da je ponosan na činjenicu da je kandidat za predsjednika partije i pozvao sve članove da u nedjelju učešćem u glasanju daju svoj doprinos procesu izbora rukovodstva DPS-a.

- Nemojmo se zanositi time što sam jedini kandidat, jer na glasačkom listiću imaćete priliku da birate DA ili NE. Tako da to je vaša odluka da li ja treba da budem predsjednik DPS-a. Mi smo 28. januara mogli drugačije da biramo partijsko rukovodstvo, ali smo se odlučili da u komunikaciji sa našim članovima u svih 25 opština podijelimo utiske kako bi trebalo da izgleda vizija razvoja DPS-a. Zato vas pozivam da u nedjelju uzmete učešće i napravite pravi izbor - zaključio je Živković.

Izvor:Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.