Demokrate Budve: Vanredni izbori rešenja za izlazak iz političke krize
Demokrate Crne Gore

Demokrate Budve: Vanredni izbori rešenja za izlazak iz političke krize

Budvanski odbor Demokratske Crne Gore Budva ukazao je da je današnja hitna sjednica Skupštine opštine Budva otkazana bez valjanog i realnog obrazloženja, te da je, kako je navedeno, to jedan u nizu presedana kojim svjedočimo. To je poručila odbornica Demokrata, Dragana Kažanegra Stanišić koja je naglasila da zbog odlaganja sjednice danas nijesu u mogućnosti da raspravljaju o predlozima odluka koje su važne za funkcionisanje grada.

Kako je istakla, sjednica je zakazana bez kolegijuma i bez dogovora. 

"Predsjednik Skupštine opštine Budva danas obnaša dosta funkcija. On je i predsjednik Skupštine i potpredsjednik Opštine i predsjednik Opštine i menadžer grada i sekretar svih sekretarijata lokalne samouprave sa pravom javne riječi, što je nezabilježen slučaj u modernom demokratskom poretku i istoriji svih lokalnih samouprava", kazala je Kažanegra Stanišić.

Ona je dodala da je nepoštovanje doma građana i građanki Budve, odnosno odbornica i odbornika, kulminiralo i Jovanović je izgubio legitimitet da predsjedava lokalnim parlamentom.

"To potvrđuje i sazivanje Zbora građana Mjesne zajednice Sveti Stefan, gdje su građani rekli odlučno i jasno ne takvom načinu nametanja volje i podvala. Zbor je čak kulminirao pokretanjem inicijative građana za njegovu smjenu", saopštila je odbornica Demokrata.

Osim navedenog, prema njenim riječima, sporan je i legitimitet aktuelnog predsjednika Opštine Budva koji se nalazi u pritvoru.

Poručila je da budvanske Demokrate mjesecima predlažu izbore kao najpošteniji način za prevazilaženje političke krize, te konstruktivan dijalog među svim odbornicima lokalnog parlamenta.

Govorio je i predsjednik OO Demokrata Budva, Krsto Radović, tvrdeći da taj politički subjekt ne samo posljednjih sedam mjeseci, već posljednje dvije ili tri godine ukazuje na probleme u funkcionisanju Opštine Budva.

"Definitivno, danas možemo reći da svemu tome dolazi kraj. Definitivno je da aktuelna većina koja je do sada bila u gradu više ne postoji. To je svakome bilo jasno i prije", rekao je Radović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.