Google uvodi vještačku inteligenciju u Android Auto
Ilustracija

Pomoć vozačima da ostanu fokusirani na put

Google uvodi vještačku inteligenciju u Android Auto

Osmišljen kako bi omogućio vozačima da ‘ostanu fokusirani na cestu’, a da istovremeno mogu sigurno komunicirati dok su za volanom, Android Auto će koristiti AI za sažimanje dugačkih poruka.

Sistem će moći da predloži vozaču relevantne odgovore i radnje koje će moći preduzeti putem glavnog monitora automobila i bez dodirivanja pametnog telefona (Reuters).

Osmišljena kako bi omogućila vozačima da „ostanu fokusirani na cestu“, a da istovremeno mogu sigurno komunicirati dok su za volanom, nova verzija Android Auta koristiće  AI za automatsko sažimanje dugačkih poruka ili vrlo aktivnih grupnih chatova kako bi se lakše dešifrovali tokom vožnje.

Sistem će moći predložiti vozaču relevantne odgovore i radnje koje će moći preduzeti putem glavnog monitora automobila i, što je najvažnije, bez dodirivanja pametnog telefona.

Tehnološki div kaže da će novi Android Auto omogućiti vlasnicima da „uživaju u najboljem od svog pametnog telefona u automobilu“.

Google kaže da će, na primjer, vozač moći lako pristupiti lokaciji koju je podijelio prijatelj i uključiti je u aplikaciju Maps pritiskom na dugme. Sistem bi takođe vozačima dao mogućnost da obavijeste svoje prijatelje o procijenjenom vremenu dolaska kroz niz pojednostavljenih unosa.

Ažuriranje je najavljeno zajedno sa predstavljanjem Samsungove nove serije pametnih telefona Galaxy S24, prenosi Hina.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.