Božović objelodanio da mu je Šuković bio savjetnik za bezbjednost

Božović objelodanio da mu je Šuković bio savjetnik za bezbjednost

Predsjednik budvanske opštine Milo Božović juče je na ročištu za kontrolu optužnice govoreći o, kako je naveo, besmislenosti optužnice Specijalnog tužilaštva da je odavao tajne podatke sa sjednica Odbora za bezbjednost saopštio da u to vrijeme nije ni bio poslanik.

Koliko je želio da da ozbiljan doprinos u radu Odbora za bezbjednost Božović je, kako je kazao, za savjetnika angažovao prvog čovjeka Specijalnog policijskog odjeljenja Predraga Šukovića.

Šuković ga je, kako navodi, pripremao za sjednice odbora, a u prilog ovoj tvrdnji on je sudu ponudio i plavi rokovnik u kome se nalaze uputi koje je Šuković ispisao rukom.

Milo Božović je kazao da je optužnica besmislena i nelogična te da je Specijalno tužilaštvo falsifikovalo određene činjenice i predstavilo ih u optužnici kao dokaz.

-Optužnica je koncipirana na način da sam kao predstavnik jedne političke organizacije dio kriminalne grupe koja je radila protiv moje političke partije i lično protiv mene – kazao je Božović.

On je naveo da je imao neki odnos sa navodnim kavačkim klanom i policijskim službenicima ali da on nije bio prijateljski.

-Što se tiče navodnog kavačkog klana, on je lišio života moje prijatelje Đorđa Boretu, Sašu Markovića i Gorana Đuričkovića. Sa kavačkom kriminalnom organizacijom ja ne mogu imati dodirnih tačaka – kazao je optuženi Božović.

On je naveo da je biti na meti pretresa policijskog tima Petra Lazovića i da taj pretres nije bio slučajan.

-Moji odnosi sa Lazovićima nijesu bili prijateljski i mi ne možemo da pripadamo istoj grupi, a kako to tvrdi SDT. Ljubo Milović je tražio od BIA-e da mu se dostave podaci o meni zajedno sa još pet ili šest osoba iz Srbije u kontekstu njegovih neprijatelja – kazao je on.

On je naveo da se Skaj materijal u spuškom zatvoru prodaje za cigarete.

-Najviše se prodaje za sudije i to će vrlo brzo biti tema crnogorske javnosti – kazao je Božović ističući da u tim komunikacijama nema članova vijeća koja razmatraju dokaze protiv njega ali da ima dosta njihovih kolega.

Božović je, govoreći o nelogičnostima u optužnici, kazao da u vrijeme kada je navodno kao član Odbora za bezbjednost odavao informacije Mileti Ojdaniću koje je ovaj prenosio Ljubi Miloviću, nije uopšte bio poslanik.

-Prema optužnici Mileta Ojdanić i Ljubo Milović su 2019. godine osnovali kriminalnu organizaciju nakon čega je Ojdanić mene angažovao da odajem informacije. Ja 2019. godine nijesam bio poslanik već poslanički mandat dobijam tek godinu kasnije 13. oktobra 2020. godine. Nekada smo imali u tužilaštvu tajnovidca, a sad imamo ,,putnika kroz vrijeme“. Ovaj tužilac unaprijed zna ko će biti na kojoj poziciji, ko će pobijediti na izborima – kazao je Božović.

Tvrdnje tužilaštva da je Ojdanić njegov kum, prema ocjeni Božovića, pokazuju koliko je tužilac spreman da svaku informaciju koju dobije od bilo koga stavi u optužnicu.

-Ono što mu je servirano i što mu se svidjelo on je stavio u optužnicu – kazao je Božović.

On je naveo da pošto je postao član Odbora za bezbjednost, da je kao savjetnika angažovao prijatelja i aktuelnog šefa specijalnog policijskog odjeljenja Predraga Šukovića.

-Trebala mi je pomoć da mi neko kaže ko je ko u Crnoj Gori u bezbjednosnom sektoru. Specijalno tužilaštvo me tereti da sam radio za kriminalnu grupu, a meni je savjetnik bio Peđa Šuković – čovjek koji se nalazio na izvoru informacija. Siguran sam i da postupajući tužilac zna za ovo - naveo je Božović dodajući da je predao tužilaštvu rokovnik u kome se nalaze pitanja koja je ispisao Peđa Šuković pripremajući ga za sjednice Odbora bezbjednosti.

Suspendovani pomoćnik direktora Uprave policije Dejan Knežević juče je na ročištu za kontrolu optužnice kazao da ga je tužilaštvo na pretpostavkama optužilo da je odavao povjerljive informacije kavačkom klanu.

Potom je objasnio da je bio jedini policajac u Crnoj Gori i regionu koji je od Istražnog tima Europola dobijao uživo podatke sa Skaj aplikacije između članova organizovanih kriminalnih grupa zahvakjujući kojima je spriječio nekoliko likvidacija i prebijanje sutkinje Biljane Uskoković.

Suspendovani policijski službenik Petar Lazović je ocjenio da je optužnica politički motivisana i da predstavlja zavjeru njegovog imena i prezimana.

 

 

Izvor: Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.