Euro od februara jedina valuta na Kosovu
Ilustracija

Euro od februara jedina valuta na Kosovu

Centralna banka u Prištini saopštila je da će euro biti jedina valuta dozvoljena za obavljanje gotovinskih platnih transakcija u gotovinskom i u platnom sistemu, i da ta mjera stupa na snagu 1. februara.

Uredbom donijetom pred kraj prošle godine, a koja je objavljena danas, Centralna banka u Prištini reguliše između ostalog uslove za promet valute dozvoljene gotovinskim transakcijama.

"Ostale valute koje nisu u eurima mogu se koristiti samo kao dragocjenosti za skladištenje u fizičkom obliku ili na bankovnim računima", navodi se u uredbi.

Dodaje se da se razmjena valuta može vršiti samo preko institucija licenciranih od strane Centralne banke u Prištini, koja nudi ovu uslugu.

Sve druge odredbe koje su u suprotnosti sa ovom uredbom stavljaju se van snage od trenutka stupanja na snagu uredbe.

 

Izvor: RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.