DPS: Zaštiti osnovna ljudska prava Veselinu Veljoviću i omogućiti mu adekvatnu zdravstvenu zaštitu
Demokratska partija socijalista

DPS: Zaštiti osnovna ljudska prava Veselinu Veljoviću i omogućiti mu adekvatnu zdravstvenu zaštitu

Demokratska partija socijalista poziva nadležne državne organe da na adekvatan način postupaju sa Veselinom Veljovićem, dugogodišnjim direktorom Uprave policije Crne Gore koji se trenutno nalazi u pritvoru.

Oni tvrde da zdravstveno stanje Veljovića kao i nehuman tretman kojem je izložen od prvog dana lišenja slobode a koji je uključivao višenedjeljno vezivanje lisicama za krevet u Kliničkom centru Crne Gore zaslužuju reakciju javnosti prije svega sa aspekta zaštite njegovih osnovnih ljudskih prava i sloboda.

“S obzirom na neadekvatan tretman koji gospodin Veljović ima, može se steći utisak da mu pritvor nije određen kao mjera sprovođenja krivičnog postupka – što bi zakonski trebalo da bude slučaj, već kao mjera kazne što nije i ne smije biti duh određivanja ovakve mjere“, kategorični su iz DPS-a.

Poručuju da se ovakvim postupanjem krši pretpostavka nevinosti i nastoji se presuditi Veljoviću i prije sudskog procesa što je apsolutno nedopustivo.

“Dodatno, u kontekstu odluka Apelacionog suda prethodnih dana vjerujemo da postoji prostor i da se razmotri da li je zadržavanje u pritvoru gospodina Veljovića neophodno budući da je riječ o dokazanom profesionalcu i čovjeku koji je čitav svoj radni vijek proveo služeći državi Crnoj Gori na najodgovornijim funkcijama koje je obavljao te smo sigurni da njegovo zadržavanje ne zadovoljava nijedan od razloga koji su osnov za određivanje pritvora“, poručili su iz DPS-a.

Pozvali su nadležne državne organe da Veljovića zaštite od progona i obezbijede mu ostvarenje njegovih osnovnih ljudskih prava te da zaustave nehuman odnos i tretman koji pojedinci iz sistema, vođeni ličnom mržnjom a zloupotrebljavajući položaj, imaju prema njemu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.