Tepić, Milošević i Miljuš prekinuli štrajk glađu

Tepić, Milošević i Miljuš prekinuli štrajk glađu

Oni su stupili u štrajk glađu zahtijevajući poništavanje izbora zbog navoda da je vlast SNS-a sprovela krađu glasova Troje opozicionih političara iz Stranke slobode i pravde (SSP), koji su počeli štrajk glađu nakon vanrednih izbora u Srbiji, obustavilo je štrajk, potvrđeno je Radiju Slobodna Evropa (RSE) u toj stranci, a prenosi N1.

Marinika Tepić, Jelena Milošević i Branko Miljuš stupili su u štrajk glađu zahtijevajući poništavanje izbora zbog navoda da je režim Srpske napredne stranke (SNS) sproveo krađu glasova i dovozio građane iz susjednih zemalja u Beograd kako bi glasali na lokalnim izborima.

Miljuš je za RSE potvrdio da je obustavio štrajk glađu.

On je izašao iz bolnice i trenutno je na kućnom liječenju, prenosi N1.

Njih troje su štrajkovali u zgradi Republičke izborne komisije u Beogradu, a hospitalizovani su nakon što im je zbog gladovanja bilo ugroženo zdravlje.

Tepić se u subotu, 30. decembra, kratko obratila okupljenima na protestu protiv izborne krađe u centru Beograda, nakon čega je otišla u bolnicu.

Portal Južne vesti je objavio da je Milošević prekinula štrajk glađu pošto su ljekari u Kliničkom centru u Nišu, na osnovu pregleda zaključili da nastavak štrajka može da dovede do oštećenja organa.

Uz Tepić, Milošević i Miljuša u štrajku glađu su bili opozicioni političari Janko Veselinović i Danijela Grujić a njih dvoje su na savjet ljekara prekinuli štrajk glađu 28. decembra.

Dan ranije štrajk je prekinuo i predsjednik Udruženih sindikata "Sloga" Željko Veselinović.

Dio opozicije protestuje od izbora 17. decembra optužujući SNS za izbornu krađu, i kroz fiktivno prijavljivanje svojih glasača iz Srbije i inostranstva na adrese u Beogradu, podsjetio je RSE.

Vlast je više puta odbacila navode o izbornoj krađi.

Izvor:Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.