Spajić nakon Premijerskog sata: Želim da se budžet i svi ovi reformski zakoni što prije usvoje
Milojko Spajić, Foto: Skupština Crne Gore

Spajić nakon Premijerskog sata: Želim da se budžet i svi ovi reformski zakoni što prije usvoje

Premijer Milojko Spajić je nakon Premijerskog sata poručio da ima mnogo posla koje parlament mora da usvoji da bi 31. decembra moglo da se kaže da će najniže penzije od naredne godine iznositi 450 eura.

"Mislim da ne treba praviti nikakav bauk od te priče. Ja sam samo izrazio nezadovoljstvo zato što imamo toliko reformi koje trebaju da se usvoje u parlamentu. Imamo jedan budžet koji ne želimo da uđe u privremeno finansiranje. Imamo jedan zakon o centralnoj banci. Ne želimo da dozvolimo da država mora da dokapitalizuje centralnu banku zbog grešaka u prošlosti. Tako da su to sve neke stvari koje bih volio. Fond PIO takođe", izjavio je premijer, prenosi "Dan".

On je poručio da što hitnije treba rješavati konkretne stvari za građane.

"Želim da se budžet i svi ovi reformski zakoni što prije usvoje. Tako da 31. decembra možemo da govorimo o minimalnim penzijama od 450 eura već od januara. Odnosno, to je kao prvi dio "Evropa sad 2". Budžetska rezerva je upravo za nepredviđene situacije. Ne očekujemo. Ne želimo da prejudiciramo presude sudova", rekao je premijer. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.