Konatar: Spajićeva većina na skupštinskom odboru odbila amandman URE za povećanje plata prosvjetarima od 10%
Miloš Konatar, URA

Konatar: Spajićeva većina na skupštinskom odboru odbila amandman URE za povećanje plata prosvjetarima od 10%

"Spajićeva većina na čelu sa PES-om odbila je u Skupštini Crne Gore na Odboru za ekonomiju, finansije i budžet amandman Građanskog pokreta URA za povećanje plata prosvjetarima od 10% kako je to predviđeno Granskim kolektivnim ugovorom" saopštio je šef poslaničkog kluba URE Miloš Konatar.

On je poručio da su to, nažalost, loše vijesti za prosvjetare i da URA osuđuje takav postupak parlamentarne većine, koja i dalje ignoriše obaveze koje Vlada Crne Gore ima prema prosvjetnim radnicima. On je dodao, da je tužno što ih time Spajićeva većina i dalje primorava da svoja prava traže na ulici.

"Čeka nas glasanje i na plenumu kada će se svi poslanici pojedinačno izjasniti da li podržavaju ili su protiv povećanja zarada prosvjetarima", zaključio je Konatar.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.