Pet muškaraca uhapšeno u Njemačkoj, vjeruje se da su planirali napad u Kelnu
POLICIJA ŠTITI KATEDRALU U KELNU/ - EPA

Pet muškaraca uhapšeno u Njemačkoj, vjeruje se da su planirali napad u Kelnu

Policija je uhapsila pet muškaraca u Vezelu na zapadu Njemačke koji su povezani sa mogućim terorističkim napadima na katedralu u Kelnu.

"Policija je nakon pretresa objekta u Vezelu na Badnje veče privela pet muškaraca, a nakon saslušanja jedno lice je zadržano do 7. januara", saopštila je policija. Nadležni "imaju saznanja o ugrožavanju bezbjednosti države".

"Policija koristi sva pravna sredstva da zaštiti građane, katedralu i predstojeću proslavu Nove godine", rekao je direktor kriminalističke policije grada Kelna Mihael Eser nakon hapšenja u Vezelu. Policija je u subotu uveče, nakon dojave o mogućem bombaškom napadu, sa psima pretresla Kelnsku katedralu, ali tom prilikom nije pronađen nikakav eksploziv.

Kako prenose njemački mediji, iz tajnih službi postoje informacije da avganistanski ogranak Islamske države priprema napade u Evropi tokom božićnih i novogodišnjih praznika. Policija u Kelnu odlučila je u utorak da zadrži meru bezbjednosti zatvaranja Kelnske katedrale za sve posjetioce, izuzev učesnika liturgijskih službi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.