Makron osudio 'hajku' na Depardjea

Makron osudio 'hajku' na Depardjea

Predsjednik Francuske Emanuel Makron osudio je "hajku" na glumca Žerara Depardjea, nosioca Legije časti, i ocijenio da taj orden "nije tu da propovijeda moral".

Depardje je na udaru javnosti nakon što je na televiziji prikazan šokantni dokumentarac o njemu.

Njegova bista je prije dva dana uklonjena iz velikog pariskog muzeja Grevin, a prethodno mu je oduzeto priznanje Nacionalnog reda Kvebeka i status počasnog građanina u dva grada. Sada mu prijeti i oduzimanje Legije časti - najvećeg priznanja Francuske.

"Postoji jedna stvar u kojoj me nikada nećete vidjeti, a to su hajke. Mrzim to", rekao je Makron na televizijskom kanalu Frans 5.

Francuski predsjednik je time reagovao na najavu ministarke za kulturu Rime Abdul Malak da će Velika kancelarija Legije časti pokrenuti "disciplinski postupak" protiv glumca, koji je na meti tužbi za silovanje i seksualno napastvovanje.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.