Martinović – Hladik: Čvrsta podrška Češke na evropskom putu Crne Gore

Martinović – Hladik: Čvrsta podrška Češke na evropskom putu Crne Gore

Češka podržava Crnu Goru na evropskom putu i nudi dalju saradnju kroz tehničku i ekspertsku pomoć, posebno u dijelu usaglašavanja crnogorske legislative sa legislativom Evropske unije (EU).

To je poručeno na sastanku ministra turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera i češkog ministra za životnu sredinu Petra Hladika, koji su se sastali na marginama Konferencije Okvirne Konvencije Ujedinjenih nacija o klimatksim promjenama (COP28) u Dubaiju.

Tokom sastanka su razgovorali o produbljivanju bilateralnih odnosa Crne Gore i Češke, prije svega u oblastima ekologije, upravljanja otpadom, klimatskih promjena, ali i održivog razvoja, razvoja turizma i privlačenja čeških investitora.

Češka je iskazala svoju podršku Crnoj Gori na evropskom putu i ponudila dalju saradnju kroz tehničku i ekspertsku pomoć, posebno u dijelu usaglašavanja crnogorske legislative sa legislativom EU, kroz angažovanje čeških eksperata za konkretne oblasti.

Pored toga, ministar Hladik je istakao iskustvo koje imaju u oblasti ublažavanja i sanacije štetnih uticaja na životnu sredinu, te predložio angažovanje čeških eksperata u cilju organizacije treninga i edukativnih radionica u Crnoj Gori.

Ministar Martinović zahvalio je na podršci i rekao da je Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera otvoreno za saradnju u oblasti ekologije i zaštite životne sredine, posebno uzimajući u obzir da je pred Crnom Gorom zatvaranje Poglavlja 27 i da je Vlada snažno posvećena procesu EU integracija.

Dogovorene su dalje aktivnosti u pogledu potpisivanja memoranduma o saradnji u oblasti životne sredine, kao i u oblasti turizma.

 

Izvor: DAN

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.