Prikolica drva 160 eura
Ilustracija

Cijene cijepanih drva vrtoglavo visoke

Prikolica drva 160 eura

Za metar cijepanih bukovih drva potrebno je izdvojiti 75 eura, a za cerova pet eura više, odnosno 80 eura. Tek ako nijeste ogrev kupili na vrijeme, a kalendar je nezadrživ i temperature su se spustile, trebaće vam podosta para.

Kod prodavca u Ulici Bracana Bracanovića veliki je izbor drva za ogrev različito posloženih u kamione, manje i veće prikolice, cijepna, šegana na metar, mogu čak da ih spakuju u džakove...

Prodavci za metar bukovih i takozvanih pitomih drva traže 65 eura, a cijepana su značajno skuplja i pet eura je razlika zbog vrste. Kako kažu uglavnom građani kupuju po prikolicu gdje staje do dva metra cjepanica. Za bukova drva to će ih koštati 150, a za cerova 160 eura.

“Oni koji su imali novca ljetos su kupili drva i sredili ih, ostaje sada samo da uživaju uz vatru. Međutim, većina to nije uradila pa dolaze mjesečno i kupuju po prikolicu ogreva što im je 150 ili 160 eura u zavisnosti od toga koja žele. Najčešće se tako kupuje. Spakujemo im i u džakovima ukoliko im je lakše da ih odvezu. Nemaju građani više novca da kupuju desetine metara, nego se kupuje dva po dva metra iz mjeseca u mjesec. Najviše prolaze cerova jer ljepše gore“, kazali su prodavci drva.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.