U ruskom granatiranju ubijeno pet civila

U ruskom granatiranju ubijeno pet civila

Najmanje pet civila ubijeno je, a nekoliko ih je ranjeno u ruskom granatiranju na istoku i jugoistoku Ukrajine, saopštile su lokalne vlasti.

Kancelarija glavnog tužioca navela je da su tri osobe ubijene u granatiranju sela u istočnoj regiji Donjecka, dodajući da je pokrenuta istraga o ruskom kršenju zakona ratovanja.

Prema njihovim riječima, ruska vojska je pogodila selo Bahatir, u okrugu Volnova, vjerovatno višecijevnim raketnim sistemom Smerč.

- U epicentru udara bilo je gusto naseljeno stambeno područje, uz koje nema vojnih objekata. U eksplozijama je oštećeno i uništeno više od desetak privatnih kuća - dodali su iz Kancelarije glavnog tužioca.

Kako prenosi Slobodna Evropa, iz ukrajinskog Ministarstva unutrašnjih poslova rekli su da je u ruskom granatiranju regije Harkiv, pedesetsedmogodišnji civil ubijen, a tri policajca ranjena, dok je u napadu oštećena i željeznička stanica.

Guverner Hersona Oleksandr Prokudin naveo je da je u toj regiji ubijen jedan civil, dok je drugi ranjen.

- Proteklog dana neprijatelj je izveo 108 napada, ispalivši 538 granata iz minobacača, artiljerije, raketnih bacača Grad, tenkova, dronova i aviona. Neprijatelj je ispalio 16 granata na grad Herson - naveo je Prokudin na Telegramu.

On je dodao i da ruska vojska gađala druga stambena područja i fabriku u okrugu Herson.

Ukrajinske snage vode 45 borbi duž prve linije fronta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.