Bez povreda: Uz ova tri trika pokupite razbijeno staklo
Nemojte usisavati staklo. Instagram

Bez povreda: Uz ova tri trika pokupite razbijeno staklo

Svima nam se često dogodi da na pod ispustimo neki stakleni predmet koji se onda rasprsne na hiljade komadića.

Kako ne bi došlo do povreda, najzgodnije je krhotine pokupiti usisavačem, ali to nije uvijek moguće. Možda ste nešto razbili u sredini noći i usisavač bi samo probudio komšije i ukućane, a možda vas je samo strah da će staklo razrezati ili začepiti vrećicu za prašinu. Bilo kako bilo, staklo možete pokupiti i na ova tri jednostavna načina.

Ljepljiva traka 

Ljepljivom trakom možete pokupiti krhotine stakla, a ovaj trik će najbolje djelovati na mekanim površinama poput tepiha ili odjeće. Traku omotajte oko ruke tako da pokrijete cijeli dlan i rukom prelazite preko razbijenog stakla.

Hljeb 

Hljeb ili pecivo iskoristite kao spužvu kojom ćete pokupiti staklo. Utisnite ga na krhotine i tim potezom lako očistite površinu. Hljeb obavezno bacite u zasebnoj vrećici kako ga ne bi neko jeo.

Kuhinjski ubrusi

Ako krhotine nisu na mekanoj površini već na podu, stolu ili nekoj sličnoj glatkoj površini, staklo možete jednostavno pobrisati kuhinjskim ubrusima. Kuhinjske ubruse jednostavno presavijte nekoliko puta i malo navlažite vodom, a onda prebrišite dio na kojem nalazite krhotine. Budite oprezni kako se ne biste porezali.

Izvor avaz,ba

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.