Četiri prirodna načina kako da povećate cirkulaciju krvi

Bolja cirkulacija, bolje zdravlje

Četiri prirodna načina kako da povećate cirkulaciju krvi

Kada nam cirkulacija u tijelu nije dobra, to se loše odražava na nas: pojavljuju se trnci u rukama i stopalima, moguć je gubitak kose, stalno ste umorni, javlja se hipertenzija, glavobolja, hladnoća, bolovi u mišićima, svrab kože, proširene vene, hronične upale, gubitak pamćenja, anksioznost, ali i usporeno varenje i bolesti srca.

Zato je najbolje, piše "Natural alternative therapies", da uvek vodimo računa o cirkulaciji, posebno u nogama i stopalima, a uz pomoć ovih savjeta možete značajno da poboljšate spor protok krvi.

1. Hrana i biljke

Namirnice bogate vlaknima i antioksidantima su dobro poznate po svojoj sposobnosti da podstiču cirkulaciju krvi, ali sljedeće je posebno poboljšavaju: kurkuma, bijeli i crni luk, nar, čili paprika, cvekla, riba, cimet...

2. Suvo četkanje

Koristite suvu četku sa prirodnim vlaknima da nježno protrljajte kožu kružnim pokretima. Ovaj proces može pomoći da se poboljša cirkulacija krvi fizičkim stimulisanjem kože i tkiva ispod.

Takođe može pomoći u otčepljavanju pora, uklanjanju mrtvih ćelija kože i podsticanju proizvodnje kolagena, ostavljajući vam svilenkasto glatku i zdravu kožu. Četkanje na suvo je i odličan način da probudite kožu i da vam krv poteče ujutru, kao vježba za zagrivanje kože.

Četkajte nagore, kružnim pokretima prema srcu. Pomjerajte četku u smjeru kazaljke na satu i dvaput pređite preko svake površine kože.

3. Voda

Što više ostanete hidrirani, to će vam krv bolje teći. Piti više vode je kao da krvnim sudovima dajete piće za gašenje žeđi, oni će biti hidrirani i spremni da teku poput rijeke. Kada je vaše tijelo dehidrirano, krv može postati gušća što može otežati protok krvi kroz sudove i dovesti do loše cirkulacije.

4. Istezanje

Neki bi tvrdili da istezanje nije lak način da se poveća protok krvi, ali zapravo može biti. Svako rastezanje (ne morate biti majstor joge) će vam odmah povećati cirkulaciju. Kada ste na poslu ili kod kuće, ustanite i napravite nekoliko istezanja. Prošetajte i istegnite ruke i gornji dio tijela. Zamislite da ste mačka i upravo ste se probudili iz dugog sna.

Kada se istežete, mišići se skupljaju i opuštaju, što pomaže da se krv pumpa po cijelom tijelu, može pomoći u donošenju kiseonika i hranljivih materija u mišiće i tkiva, pomažući im da funkcionišu na najbolji mogući način.

Izvor:Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.