Erdogan: Hamas nije teroristička organizacija
Redžep Tajip Erdogan

“To je grupa mudžahedina koja brani svoju zemlju“

Erdogan: Hamas nije teroristička organizacija

Zajedničko djelovanje islamskih zemalja dovelo bi najprije do primirja, a potom do trajnog mira na Bliskom istoku, izjavio je danas turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.

Obraćajući se skupu svoje AK partije u parlamentu, Erdogan je rekao:

“Hamas nije teroristička organizacija, to je grupa mudžahedina koji brane svoju zemlju“, rekao je uz ovacije, prenosi Times of Israel. 

Erdogan je takođe kazao da otkazuje planove da posjeti Izrael zbog njegovog “nehumanog“ rata.

Turska je spremna da bude jedan od garantera mira za palestinsku stranu, sa svojim humanitarnim, političkim i vojnim kapacitetima, dodao je on.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.