Nenezić: Odlaganje popisa javni interes
Ana Nenezić

Abazović bi da prebaci vruć krompir Spajiću

Nenezić: Odlaganje popisa javni interes

Ana Nenezić iz Instituta za društveno politička istraživanja "Analitiko" smatra kako je javni interes da popis bude odložen i da bude precizno određen novi termin, kako bi bili obezbijeđeni svi uslovi za njegovo sprovođenje.

Poručuje da bi trebalo obezbijediti kontrolne mehanizme kakvi su postojali i 2011. godine, ali i da trenutno nema dovoljno popisivača, da je sama obuka planirana dva dana pred popis, ali i da nije održana ozbiljna informativna kampanja.

Odlazeća Vlada nije u saglasju povodom održavanja popisa i, kako ona dodaje za televiziju E, želi da nametne na silu održavanje popisa.

"Ovo se koristi kao politička taktika i u tom kontekstu treba sagledati izjave premijera Dritana Abazovića. On pokušava da prebaci vruć krompir Spajiću, a od njega se ne može očekivati odogvor o odlaganju popisa - jer on nije udostojio javnost ni osnovnih poruka o formiranju vlasti", smatra ona.

To pitanje, međutim, ne može se gurnuti pod tepih i - kako ističe Nenezić - sačekaće buduću vlast.

"Ako odgodi popis bez saglasnosti ZBCG, Spajić ne bi imao većinu za formiranje Vlade. Abazović to zna i želi sada da stekne političke poene. I ko ispašta? Građani", poručuje ona.

Svaka odluka Evrope sad, smatra Nenezić, a ne samo ona o popisu, zavisiće i od toga šta o njoj misli koalicija ZBCG.

I opozicija je, zaključuje ona, mogla mnogo ranije da počne sa aktivnostima.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.