Luvr evakuisan zbog straha od napada

Luvr evakuisan zbog straha od napada

Muzej Luvr u Parizu zatvoren je u podne iz bezbjednosnih razloga. Francuska je u stanju pripravnosti dan nakon napada islamista u Arasu.

Čuveni pariski muzej evakuisan je danas u podne i ostaće zatvoren do kraja dana zbog straha od napada, prenosi francuski Figaro.

"Luvr je primio pisanu poruku u kojoj se upozorava na rizik za muzej i njegove posjetioce. Odlučili smo da ga evakuišemo i zatvorimo na dan, dok obavimo neophodne provjere", rekao je portparol muzeja na Tviteru.

Ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanin rekao je juče da je Francuska podigla bezbjednosnu uzbunu na najviši nivo, jer "bez sumnje" postoji veza između napada nožem u Arasu i situacije na Bliskom istoku između Izraela i Hamasa.

Mediji su ranije javili da je napadač, koji je u srednjoj školi u gradu Aras ubio jednu i ranio nekoliko osoba, vikao "Alahu akbar" prije incidenta, ali policija to još nije potvrdila. Kako je navela policija, napadač je čečenskog porijekla i nalazio se u policijskoj evidenciji.

Predsjednik Francuske Emanuel Makron napad je ocijenio kao čin varvarskog islamističkog terorizma, i dodao da je tokom dana osujećen sličan napad u još jednoj školi u Francuskoj.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.