Rajčić: U istom ritmu da odigramo i protiv Bugarske

Rajčić: U istom ritmu da odigramo i protiv Bugarske

Turska je deklasirana i arhivirana, na redu je Bugarska - najbolje rukometašice Crne Gore su uspješno otvorile kvalifikacije za EHF Euro 2024, a već u nedjelju imaju priliku da praktično čekiraju kartu za nastup u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.

Na put neće ići Milena Raičević, Tanja Brnović, Vanesa Agović i Jelena Vukčević, ali i bez pomenutog kvarteta razlika u kvalitetu je velika.

- Utakmica protiv Turske je pokazala da možemo da igramo i sa ekipama kojima ne igramo često. Prvi dio je bio malo teži dok nismo osjetili utakmicu, a već u nastavku smo pokazale klasu i zrelost. Nadam se da ćemo u istom ritmu igrati protiv Bugarske - rekla je golmanka Marina Rajčić.

Bugarska je nepoznanica, ali nakon poraza od 24 razlike od Srbije u Zrenjaninu jasno je da nema šta da traži ni protiv bronzane selekcije sa posljednje kontinentalne smotre. Ipak, Rajčić poziva na oprez.

- Uvijek te ekipe mogu da iznenade jer ne igramo često protiv njih. Nama je sastav Bugarske dosta nepoznat. Izgubile su protiv Srbije, ali će sigurno pružiti otpor jer igraju kod kuće protiv nas. Međutim, nadam se da ćemo odgovorno pristupiti utakmici i završiti posao - istakla Marina.

Iako su Turska i Bugarska daleko od nivoa "lavica", utakmice su korisne u sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo.

- Ovo je početak priprema za Svjetsko prvenstvo, naročito nakon odličnog rezultata na EP prošle godine i zbog toga je za nas jako bitan. Sa pozitivnom energijom želimo da uđemo u sve - ističe Rajčić.

Crna Gora će na SP biti bez Đurđine Jauković, ali će "lavice" igrati i za nju.

- Mnogo nas je poremetila njena povreda. Svi znamo koliko je važna Đina našem timu, prvo kao osoba, a kasnije i kao igračica. Pokušaćemo da nadomjestimo njen nedostatak i jedva čekamo da se vrati. Borićemo se i za nju, kao i na ovoj utakmici sa Turskom jer to zaslužuje. Nadamo se da ćemo opravdati njeno povjerenje i podršku - zaključila je Marina Rajčić.

Meć u Šumeni igra se u nedjelju u 16 sati.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.