Poslušajte kako pjesma "Ti si mi u krvi" zvuči u izvedbi Homera Simpsona

Muzičar Pax je objavio ovaj zanimljvi remix, a sudeći prema reakcijama slušalaca, i te kako je kvalitetan.

"Fenomenalno. Bravo", "Brate, ovo je genijalno", "Svaka čast za ideju, ali i realizaciju", "Kao neki stari šlager pjevač", neki su od komentara.

Riječ je o velikom hitu Zdravka Čolića "Ti si mi u krvi" koju izvodi Homer Simpson.

"Ti si mi u krvi" je pjesma istoimenog albuma Zdravka Čolića koji je objavljen 1984. godine te je odavno stekla status evergrina. Legendarni Kornelije Kovač je jednom prilikom otkrio anegdotu vezanu za nju.

- Kada sam Čoli pustio prvu verziju ‘Ti si mi u krvi‘, nije prošla i reakcija je bila mlitava, ali ne samo njegova, već i moja, ali to sebi nisam htio da priznam. Ne zbog teksta u refrenu već i zbog vrste ritma odabranog da prati kompoziciju. Nisam htio da se predam potpuno i odustanem od svojih aduta - naveo je.

Dodao je da je po savršenim strofama svoje supruge Spomenke očekivao da će se stvar razviti u željenom pravcu.

- One su imale snažnu poruku i vjerovao sam da će se rasplamsati emocije u refrenima. Bajaga je bio važan katalizator ideja dok su zajedno pokušavali da slože nešto dobro, ali sam bio siguran da su Cigani čergari Spomenkina ideja, znajući za njenu ljubav prema muzici Cigana Ivanovića, ali sam isto tako znao da su haremski čuvari Bajagino maslo - ispričao je.

Zdravko Čolić je ispričao kako nema te žene kojoj se nije zaklinjao da je upravo njoj posvećena pjesma "Ti si mi u krvi".

- Bez obzira na to kako se zove, ona s razumijevanjem prihvata što sam morao da joj promijenim ime - da nas ne otkriju - dodao je.

Izvor Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.