Abazović na sjednici saopštio

“Vladi prihvatljiva platforma koju je predložio Milatović“

Premijer Dritan Abazović kazao je da je Vladi prihvatljiva platforma za Crnu Goru u EU koju je predložio predsjednik Crne Gore Jakov Milatović. On je to kazao tokom 68. sjednice Vlade Crne Gore ističući da je prihvatljiva svaka inicijativa okupljanja oko evropske agende.

“Vladi su ti principi apsolutno prihvatljivi, ako postoji jedan segment ako postoji širok konsenzus, možda i potpuni, ne znam da li postoji ijedan subjekat koji ne podržava članstvo Crne Gore u EU“, kazao je Abazović na sjednici Vlade.

Abazović je pozvao državni parlament da otvori vrata kako bi donijeli nekoliko važnih odluka u vezi sa evropskim putem.

“Iako gro kritika pada na Vladu, što je logično, ali nije skroz tačno, mi se ne branimo od toga, prihvatamo taj dio odgovornosti“, rekao je Abazović.

Istakao je da ono što je konkretno u vezi sa EU agendom Crne Gore leži u državnom parlamentu.

“To je izbor preostalih članova Sudskog savjeta, izbor preostalog člana Ustavnog suda i izbor vrhovnog državnog tužioca u punom mandatu. Nama je prihvatljiva svaka inicijativa koja ide u pravcu okupljanja oko evropske agende“, poručio je Abazović.

Poreska uprava da provjeri papire Pomorskog saobraćaja

Komentarišući trajektnu liniju Kamenari - Lepetane, Abazović je kazao da je do sada ostvaren prihod veći od četiri miliona, a profit od tri miliona eura. 

Abazović je pozvao Poresku upravu da provjeri papire Pomorskog saobraćaja.

Poručio je da garantuje da je Crna Gora u prethodnim godinama zbog poslovanja Pomorskog saobraćaja izgubila brzu saobraćajnicu od Novog do Ulcinja.

“Na kraju 2024. oni će imati 20 miliona eura na računu, a plus ima svoju flotu”, smatra Abazović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.