Oduzete puške, pištolji i municija pretresima u Nikšiću i Pljevljima, uhapšena jedna osoba
Foto: Uprava policije Crne Gore

Oduzete puške, pištolji i municija pretresima u Nikšiću i Pljevljima, uhapšena jedna osoba

U nastavku aktivnosti službenika Regionalnog centra bezbjednosti“Zapad“ koje se odnose na preduzimanje mjera i radnji u cilju pronalaska oružja u ilegalnom posjedu kod građana, te sprečavanja izvršenja krivičnih djela i prekršaja izvršeni su pretresi na više lokacija u Nikšiću i Pljevljima i pronađene četiri puške i tri pištolja.

Naime policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Nikšić su iz preventivnih razloga, zbog narušenih međususjedskih odnosa, na osnovu naredbe izdate od strane sudije za istragu Osnovnog suda u Nikšiću, izvršili pretres porodičnih kuća na koje koristi A.V. na dvije lokacije.

“Pretresom je pronađen i oduzet pištolj marke “Jaricho 914FS“ kalibra 9 mm sa okvirom u kojem se nalazilo 14 komada municije, kao i 59 komada municije različitog kalibra, zatim karabin i lovačka puška sa tri patrona lovačke municije. Svo pronađeno oružje je bilo u ilegalnom posjedu“, saopšteno je iz Uprave policije.

Po nalogu državnog tužioca Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću, koji je obavješten o događaju, A.V. je lišen slobode zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti štetu dva lica.

Takođe, policijski službenici Odeljenja bezbjednosti Nikšić su postupajući po naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Nikšiću, izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi M.N. (38). Kod njega je pronađena i oduzeta puška i 48 komada puščane municije.

O navednom događaju upoznat je državni tužilac Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću koji je naložio da se predmetno oružje i municija upute u Forenzički centar Danilovgrad radi vještačenja nakon čega će izvršiti pravnu kvalifikaciju događaja.

U odvojenim aktivnostima izvršen je pretres stana i drugih prostorija koje koristi D.V. (46) iz Nikšića i pronađen i oduzet pištolj marke „CZ Compact“ sa dva okvira i 22 komada municije kalibra 9 mm.

Takođe i ovim aktivnostima prethodila je prijava narušenih međuljudskih odnosa i izrečenih prijetnji.

Oduzeto oružje će biti predmet daljih vještačenja i procesnih radnji.

“Policijski službenici Odeljenja bezbjednosti Pljevlja su takođe iz preventivnih razloga, a zbog narušenih odnosa u porodici ili porodičnoj zajednici, izvršili pretres porodične kuće i drugih prostorija u Pljevljima koje koristi J.Z. (30)“, kazali su iz UP-a.

Prilikom pretresa policijski službenici su pronašli oduzeli lovačku pušku marke „Zastava“ kalibra 12 mm sa osam komada municije i pištolj marke „Zastava“ kalibra  7,62 mm sa 10 komada municije.

Predmetno oružje i municija biće predmet upravnog postupka shodno Zakonu o oružju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.