Estonac zaprosio djevojku u punoj sali Evropskog parlamenta
Foto: Screenshot

Estonac zaprosio djevojku u punoj sali Evropskog parlamenta

U četvrtak je ljubav, a ne brutalne političke svađe, ispunila salu Evropskog parlamenta, kada se estonski političar spustio na jedno koljeno da zaprosi svoju djevojku.

Držeći prsten u jednoj ruci i mikrofon u drugoj, 26-godišnji Kuldar Lepp postavio je pitanje svojoj djevojci, Marti Schonberg (18) iznenadivši je ispred sale pune aktivista Evropske narodne partije na četverodnevnom događaju za mlade koji je održala poslanička grupa.

Glasnogovornik parlamenta Jaume Duch Guillot rekao je da je, prema njegovim saznanjima, ovo prvi put u historiji da se par vjerio u sali Evropskog parlamenta.

"Dobar je osjećaj. To je bio jedan od razloga zašto sam razmišljao da to uradim tamo, jer nisam mogao da se sjetim da se ovako nešto ranije desilo i mislio sam da bi to bio veliki gest da pokažem ljubav", rekao je Lepp za Politico.

Lepp je član estonske stranke koja je članica EPP porodice koja se zove Isamaa, kao i njegova buduća supruga.

Isamaa ima jednog poslanika u Evropskom parlamentu, Riho Terrasa, koji je čestitao paru online. Par je zajedno dvije godine, upoznali su se preko zajedničkih poznanika, a planiraju da se vjenčaju za godinu dana, vjerovatno u Estoniji.

Šef EPP-a Manfred Weber čestitao je novopečenom paru u sali, te se zaigrao rekavši da su sami napravili "E-uniju".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.