Drašković: Narod na izborima pokazao koju Vladu želi, nepotrebno ulaziti u druge eksperimente
Petar Drašković, Foto: Privatna arhiva

Drašković: Narod na izborima pokazao koju Vladu želi, nepotrebno ulaziti u druge eksperimente

Funkcioner Nove srpske demokratije i koalicije "Za budućnost Crne Gore" Petar Drašković poručio je da je normalno formirati vlast koja okuplja i jača demokratiju, a ne onu koja se bori protiv želja i zahtjeva većine naroda.

Drašković ističe da je narod na izborima 11. juna rekao šta hoće.

"Sada neki, koje je upravo taj narod izabrao na izborima, neće ono što građani hoće, već žele neki drugi narod koji će ih slušati, a ne onaj slobodni kome će izabrani politički predstavnici služiti. Sigurno da većina nije glasala za Vladu onih protiv kojih je bila i nije prirodno da Vlada bude protivna onima koji su pobijedili na izborima. Nije pošteno da se ne čuje glas naroda i nije moralno suprotstavljati se zajedničkim pobjedama, a kovati planove sa zajedničkim protivnicima", poručio je on.

Dodaje da nije ni razumno praviti slabu i mlitavu Vladu, umjesto jaku i stabilnu. 

"Da li je uopšte moguće formirati Vladu protiv većinske volje građana za pomirenjem i dogovorom, a da ona ne bude krhka i neiskrena prema narodu? Da li je ikada bilo Vlade koju čine poraženi i samo određeni pobjednici koje dopuštaju poraženi? Ne mislim da iko vjeruje da će nekakva kriva Vlada, bez demokratske većine, biti išta više nego prividna vlast, nad čijom glavom visi mač ucjene i zavisnosti poraženih. Ne može vlast imati epitet demokratski izabrane ako se srpski narod izostavlja, dok se ostale nacionalne zajednice unaprijed podrazumijevaju u njoj. Crna Gora je svih koji tu živimo, a ne samo jednih ili određenih", napisao je Drašković.

Ako ima čiste svijesti, dodaje on, Vlada ogromne podrške i većine može se formirati koliko sjutra.

"Očigledno da to jedino ne vide oni koji su u haosu frljanja sa zvanjima i pozicijama, postali slijepi na narodnu volju. Taj narod želi naprijed korakom budućnosti, a ne nazad u prošlost, pa je slijepcima bolje da "isperu oči" što prije", zaključuje se. 
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.