UZNEMIRUJUĆI SNIMAK: Pešić tvrdi da se ne sjeća da ga je neko pregazio vozilom
Foto: Screenshot

Epilog incidenta u Budvi

UZNEMIRUJUĆI SNIMAK: Pešić tvrdi da se ne sjeća da ga je neko pregazio vozilom

Nakon incidenta u kom ga je Dušan Milošević automobilom oborio na asfalt i prešao mu preko nogu, Aleksandar Pešić budvanskim policajcima je rekao da se ne sjeća da ga je bilo ko pregazio vozilom.

To su Vijestima odgovorili iz Uprave policije, upitani o događaju od 27. jula u Budvi.

Tvrde i da nijesu imali uvid u video snimak koji je juče objavljen, a na kom se vidi kako muška osoba nakon tuče startuje automobil i njime pokušava da pregazi nekoliko osoba.

Odgovarajući Vijestima kazali su da je na licu mjesta zatečen i državljanin Srbije Uroš Panić, ali da nije bio za upravljačem automobila.

"Na video zapisu koji je predmet Vašeg interesovanja, koji je objavljen na društvenim mrežama i u medijima, a u koji policijski službenici nisu imali uvid do trenutka objavljivanja, nalaze se lica U.P., D.L., D.M. i A.P. U.P. nije upravljao putničkim motornim vozilom koji je pneumatikom prešao preko nogu mladića koji je ležao na asfaltnoj podlozi", odgovorili su iz Uprave policije.

Objašnjavaju i da je riječ o događaju od 27. jula 2023. godine oko 03.15 časova.

"Policijski službenici su u navedenom periodu vršili obilazak grada i dolaskom u Mediteransku ulicu primijetili su manju grupu lica na kolovozu kao i vozilo koje je zadnjim točkom prešlo preko nogu lica koje je ležalo na kolovozu, nakon čega se udaljio sa lica mjesta. Policijski službenici su vozaču blokirali put, kontrolisali ga i utvrdili da je riječ o D.M. i on je poveden u službene prostorije Odjeljenja bezbjednosti Budva. Na licu mjesta zatečena su i lica U.P., D.L. i A.P. i oni su dovedeni u službene prostorije", kazali su iz UP.

 

Iz te institucije dodaju i da je nakon prikupljenih prvih informacija policijski službenik sa terena pozvao dežurnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru i obavijestio ga o događaju:

"Po čijem su nalogu policijski službenici izvršili uviđaj saobraćajne nezgode i prikupili obavještenja od pomenutih lica".

Tvrde i da se postupajući tužilac izjasnio dau tom događaju nije počinjeno krivično djelo.

"Sa spisima predmeta povratno je ponovo upoznat postupajući tužilac koji se izjasnio da se u radnjama ovih lica ne stiču elementi krivičnog djela, dok je D.M. lišen slobode zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,68 g/kg, kao i zbog izazivanja saobraćajne nezgode i on je u skraćenom postupku priveden sudiji za prekršaje u Budvi".

Uprava policije naglašava da je Pešić odbio ljekarski pregled i da se nije pojavio u Sudu za prekršaje, zbog čega je sudija odbacio zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv Miloševića - u dijelu odgovornosti za izazivanje saobraćajne nezgode:

"Dok je u odnosu na upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola kažnjen novčanom kaznom. Napominjemo da su lica u datim izjavama bila izričita da ne žele podnošenje prijava, te je i A.P. u izjavi na zapisnik istakao da se ne sjeća da je preko njegovih nogu vozilom prešao bilo ko. Budući da u tom trenutku policijski službenici nisu raspolagali drugim materijalnim dokazima, ovim licima je izrečena mjera upozorenja. Napominjemo, niko od učesnika događaja nije imao vidne povrede".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.