Ambasada SAD: Još se nismo sastali sa Spajićem kao mandatarom, stav oko ulaska ZBCG u Vladu nepromijenjen
Foto: Pobjeda

Ambasada SAD: Još se nismo sastali sa Spajićem kao mandatarom, stav oko ulaska ZBCG u Vladu nepromijenjen

Predstavnici Ambasade SAD u Podgorici nijesu imali sastanak sa mandatarom Milojkom Spajićem, tvrde u američkoj ambasadi.

U odgovoru na pitanja Pobjede da li su i dalje stava da predstavnici koalicije ZBCG nisu njihov partner, iz Ambasade kažu da je njihov stav o formiranju Vlade nepromijenjen.

“Podržavamo brzo formiranje vlade koja je privržena euroatlantskim vrijednostima i reprezentuje multikulturnu Crnu Goru. Vladu čiji bi članovi osudili rusku agresiju, zalagali se za teritorijalni integritet Ukrajine i podržavali sankcije EU Rusiji, jačali aktivno učešće Crne Gore u NATO-u, štitili prava manjina i podržavali suverenitet susjednih zemalja, uključujući Kosova“, kazali su Pobjedi iz ambasade SAD. 

Podsjećamo, mandatar za sastav nove vlade i predsjednik Pokreta Evropa sad (PES) Milojko Spajić razgovaraće danas o formiranju izvršne vlasti sa predstavnicima političkih partija koje su ga podržale za mandatara, kao i sa liderima koalicije Za budućnost Crne Gore (ZBCG).

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.