Tuzi dobijaju novu osnovnu školu
Ilustracija

Vlada Crne Gore donijela odluku

Tuzi dobijaju novu osnovnu školu

U opštini Tuzi gradiće se nova osnovna škola, saopštila je Vlada Crne Gore.

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila Informaciju o izgradnji nove škole u Tuzima i potrebe prenosa prava raspolaganja nad građevinskim zemljištem.

U Informaciji se navodi da je planirana izgradnja školskog objekta bruto građevinske površine 4.071,65 metara kvadratnih, u zahvatu DUP-a „Karabuško Polje“.

Ukupna vrijednost investicije, sa tehničkom pripremom, procijenjena je na 3.1 miliona eura.

Kako je predmetno zemljište u vlasništvu Opštine Tuzi, dogovoren je prenos prava raspolaganja zemljištem na Vladu Crne Gore.

Takođe, u Podgorici gradiće se nova gimanzije.

Izgradnja nove Gimnazije predviđena je u okviru ”Programa unapređenja crnogorskog obrazovanja”, kroz finansijski ugovor sa Evropskom investicionom bankom.

Za ovu namjenu planirana je parcela u zahvatu DUP-a ”Univerzitetski centar”, Podgorica, na UP2, površine 10.638,09 metara kvadratnih u vlasništvu Vlade Crne Gore – Univerzitet Crne Gore.

Planirana je izgradnja školskog objekta površine 6000 metara kvadratnih, a ukupna vrijednost investicije (sa tehničkom pripremom) procijenjena je na 9,5 miliona eura.

Kako bi se izbjeglo dodatno opterećenje finansiranja projekta, odlučeno je da se prava raspolaganja nad građevinskim zemljištem prenesu Ministarstvu prosvjete, kao i da se, na ime obeštećenja Univerzitetu Crne Gore za vrijednost zemljišta, kroz budžetska planiranja za narednu godinu obezbijedi iznos ne manji od 3.936.060 eura za projekat  rekonstrukcije zgrade Tehničkih fakulteta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.