Navaljni: Očekujem
Aleksej Navaljni

Ruski opozicionar uoči izricanja presude

Navaljni: Očekujem "staljinstičku" kaznu zatvora u trajanju od 18 godina

Ruski opozicioni političar Aleksej Navaljni koji služi zatvorsku kaznu, izjavio je danas da očekuje da će dobiti još jednu, kako kaže, "staljinističku" od otprilike 18 godina zatvora.

"Biće to duga kazna, takozvana "staljinistička"", naveo je Navaljni u objavi na svom veb sajtu uoči izricanja presude, prenosi Rojters.

Dodao je da je tužilaštvo tražilo 20 godina, a da on očekuje da će dobiti zatvorsku kaznu od 18 godina. Navaljni već služi zatvorsku kaznu od 11,5 godina zbog pronevere i drugih optužbi za koje tvrdi da su lažne.

Njegov politički pokret je u Rusiji zabranjen zakonom i proglašen ekstremističkim.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.