Nevrijeme pogodilo djelove Skoplja i istoka Sjeverne Makedonije
Iilustracija

Nevrijeme pogodilo djelove Skoplja i istoka Sjeverne Makedonije

Kratkotrajno nevrijeme, sa jakim vjetrom i kišom, zahvatilo je danas poslije podne istočne djelove Skoplja i skopske kotline.

Kako je prenio portal 360 stepeni, građani prijavljuju oborena stabla, poplavljene ulice, oštećena vozila, kao i otkinute krovove.

Prema informacijama Centra za upravljanja krizama (CUK), na broj za hitne slučajeve stiglo je oko 40 dojava, a tridesetak se odnosilo na oborena stabla, strujne stubove i telefonske kablove.

Snažno nevrijeme sa kišom, vjetrom i gradom pogodilo je popodne i Kratovo, Vinicu, Kočane i Probištip, mjesta na istoku Sjeverne Makedonije, prenio je portal Fokus.

 

Izvor: Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.