Nastavljaju se odlasci ljekara iz Kliničkog centra Crne Gore
Klinički centar Crne Gore

Nastavljaju se odlasci ljekara iz Kliničkog centra Crne Gore

Nakon što je nekoliko ljekara već napustilo Klinički centar, nastavlja se odlazak doktora iz najveće crnogorske zdravstvene ustanove. Prema saznanjima CdM-a, Klinički centar planira da napusti i kardilog Maja Miročević Rotolo.

Doktorka Miročević Rotolo je predsjednica Crnogorskog udruženja za srčanu slabost i član Evropskog udruženja kardiologa (ESC – European Society of Cardiology), kao i podudruženja Evropskog društva kardiologa za srčanu slabost (Heart Failure Association) i za kardiovaskularni imidžing (European Association of Cardiovascular Imaging).

Prema saznanjima CdM-a, osim doktorke Miročević Rotolo, još nekoliko vrsnih ljekara planira uskoro da napusti Klinički centar.

CdM je pitao i Klinički centar koliko je ljekara tokom ove godine napustilo tu ustanovu, ali odgovor nijesmo dobili.

Klinički centar nedavno je nakon višedecenijskog rada napustio i jedan od najčuvenijih digestivnih hiturga na ovim prostorima Ranko Lazović.

Lazović je za CdM kazao da kazao da je napustio KCCG nakon 30 godina rada u ustanovi u čijem je stvaranju je bezrezervo učestvovao.

“Razlozi napuštanja KCCG su profesionalne prirode”, kazao je doktor Lazović i dodao da dalje ne bi komentarisao iz poštovanje prema toj ustanovi i sebi lično.

Lazović je od maja 2019. godine član Odbora za medicinu CANU. Za vanrednog člana CANU izabran je 16. decembra 2022. godine.

Lazović je bio načelnik digestivne hirurgije KCCG od 2004. godine, a obavljao je i funkciju direktora i predsjednika Upravnog odbora te ustanove.

Redovni je profesor i šef katedre na Medicinskom fakultetu i dobitnik Trinaestojulske nagrade za dostignuća u crnogorskoj hirugiji. Bio je dio tima 1996. koji je uradio prvu laparoskopsku operaciju žučne kese, a uveo je u zdravstveni sistem laparoskopske operacije debelog crijeva.

U 2019. uradio je prvu microwave ablaciju – liječenje metastaza na jetri u Crnoj Gori. Jedini u Crnoj Gori i među rijetkima u region radi HIPEC – najsloženiju hiruršku intervenciju u liječenju malignih tumora trbušnih organa.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.