Povratak Kristine Rakočević
Foto: ASCG

Povratak Kristine Rakočević

Poslije dužeg vremena na ekipnom prvenstvu Evrope učestvovaće Kristina Rakočević, koja će sjutra prva nastupiti od naših takmičara i već prvog dana imati nastup u dvije discipline (kugla i disk).

-Prošle godine sam učestvovala na Malti, ali u okviru ekipnog prvenstva za reprezentaciju nijesam nastupala od 2015.godine, kada smo u Azerbejdžanu imali dobre rezultate. Baš zbog toga drago mi je da sam tu, da smo se okupili, iako ima dosta novih, mladih takmičara, ali uvijek imamo sjajnu atmosferu. Baš zbog toga nijesam sigurna kakve su mogućnosti reprezentacije i koliko možemo u generalnom plasmanu – kazala je Rakočević, koja je nedavno došla iz Amerike, gdje je završila osnove studije i postala diplomirani psiholog.

-Od 2020.godine sam u Americi, sada nakon završetka osnovnih studija, planiram da upišem i master – objašnjava Kristina.

Nekadašnja svjetska juniorska šampionka tokom sezone imala je rezultate oko 55 metara, a na šampionatu u Poljskoj nada se dobrom hicu, kako bi reprezentaciju donijela što više bodova.

-Prije samo par dana doputovala sam iz Majamija, još sam umorna, pokušavam da se adaptiram, ali svakako da se nadam da mogu biti među tri prvoplasirane. Nedavno sam ostvarila hitac 55 metara i vjerujem da mogu biti na tom nivou – naglasila je Rakočević.

Inače, grupu 1 čine: Poljska, Italija, V. Britanija, Njemačka, Španija, Francuska, Portugal, Češka, Holandija, Švajcarska, Turska, Finska, Švedska, Grčka, Belgija, Norveška.

U grupa 2 su Rumunija, Estonija, Mađarska, Danska, Slovenija, Litvanija, Bugarska, Slovačka, Letonija, Hrvatska, Island, Srbija, Kipar, Moldavija, Ukrajina i Luksemburg.

Pored Crne Gore u grupi 3 su jošBosna i Hercegovina, Malta,Gruzija, Jermenija, Andora, Sjeverna Makedonija, San Marino, Albanija, Atletska asocijacija malih zemalja Evrope, Azerbejdžan, Kosovo, Austrija, Irska i Izrael.

Dvije najbolje selekcije u generalnom plasmanu izboriće plasman u viši rang.

Raspored naših atletičara prvog takmičarskog dana

(20.jun)

10.00 – Kugla (ž)

Kristina Rakočević

10:05– 400m (ž)

Anabela Mujovi

10:20disk (ž)

Kristina Rakočević

10:25Troskok (m)

Matija Vojvodić

10:35400m (m)

Dragan Pešić

10:49Kugla (ž) – finale

10:555.000m (ž)

Slađana Pejović

11:17disk (ž) – finale

11:24Skok motkom (m)

Miloš Popović

11:28800m (m)

Nemanja Đurišić

11:41troskok (m) – finale

11:553.000 stipl

Miljan Kukuličić

12:15kladivo (ž)

Ana Bošković

12:30100m (ž)

Anđela Drobnjak

12:50100m (m)

Ognjen Marsenić

13:05kladivo (ž) – finale

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.