Popović: Bošnjaci dali nemjerljiv doprinos izgradnji građanske i evropske Crne Gore, Ostojićev poziv na njihov progon je nedopustiv
Marija Popović, Foto: DPS

Popović: Bošnjaci dali nemjerljiv doprinos izgradnji građanske i evropske Crne Gore, Ostojićev poziv na njihov progon je nedopustiv

Skandalozna objava predsjednika Komisije za reviziju u Luci Bar Miloša Ostojića, dokaz je nakaradne klime u društvu čiji su kreatori predstavnici vladajuće većine u Crnoj Gori koji besramno nastoje da uruše građanski karakter ove države, saopštila je Marija Popović, sekretarka Savjeta mladih DPS Crne Gore.

“Ostojićev poziv na progon Bošnjaka, koji su nemjerljiv doprinos dali izgradnji moderne, nezavisne, evropske Crne Gore, ogledalo je prikrivenih opasnih namjera da se uništi multinacionalni i multivjerski sklad, koji ujedno predstavlja i najveće bogatstvo naše države“, saopštila je Popović.

Poručuje da ne očekuje od vladajućih struktura riječi osude ovakve Ostojićeve izjave koja upravo počiva na tim istim nazadnim i bolesnim ideologijama, ali svakako da očekuje i poziva nadležne državne organe da u krugu svojih nadležnosti preispitaju i adekvatno sankcionišu ovaj gnusan čin podrivanje mržnje i netrpeljivosti.

“Našim komšijama i prijateljima iz bošnjačkog naroda poručujemo da stojimo uz njih i njihove porodice, te garantujemo da nikada na bilo koji način, Ostojić, drugi ostojići i njihova “hristoljubiva braća”, niti smiju, niti mogu ugroziti one koji godinama Crnu Goru čine toplim domom svih konfesija i različitosti“, zaključila je Popović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.