Forca i Demokratska partija zajedno na parlamentarne izbore
Genci Nimanbegu i Fatmir Đeka, Foto: RTCG

Potpisana koalicija

Forca i Demokratska partija zajedno na parlamentarne izbore

Forca i Demokratska partija potpisale su koalicioni sporazum o zajedničkom nastupu na predstojećim parlamentarnim izborima.

Kako je saopšteno iz Force, to su učinili prepoznajući značaj predstavljanja albanskog naroda i diskriminaciju izbornim zakonom po kojem Albanci nemaju zagarantovana poslanička mjesta u Skupštini Crne Gore.

“Svrha i političko djelovanje je osmišljavanje zajedničke platforme za unapređenje položaja Albanaca u Crnoj Gori u svim sferama života, sa posebnim akcentom na ekonomski razvoj područja u kojima žive, uz kvalitetno obrazovanje i proporcionalnu zastupljenost u administraciji Crne Gore“, kaže se u saopštenju.

Takođe, kako se navodi, najveći značaj ima zaštita kolektivnih i individualnih prava Albanaca, kao i zaštita ili promocija kulturnog nasleđa.

“Svjesni smo da prethodne vlade nijesu pokazale političku volju da razvijaju područja u kojima žive Albanci, koja imaju najveći razvojni potencijal u Crnoj Gori, već su ostala kao najnerazvijenija područja“, kazali su iz Force.

Oni su poručili da je njihova koalicija sa Demokratskom partijom potpuno otvorena za saradnju sa drugim političkim partijama od Ulcinja do Rožaja.

„I bićemo odlučujuća lista za saradnju sa novom vladom koja će nastati voljom građana Crne Gore“, dodaje se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.