Dobar otpor

Dobar otpor "lavica" šampionkama Evrope i svijeta

Nisu rukometašice Crne Gore uspjele da iznenade Norvešku ni u drugom prijateljskom duelu u Volgi, pretrpjele su još jedan poraz (27:23), ali se kući vraćaju sa pozitivnim utiskom poslije mečeva protiv šampionki Evrope i svijeta u okviru EHF sedmice. Naročito se to može reći nakon drugog meča u kojem su natjerale domaćina da mora da strijepi za pobjedu do samog finiša, uz to dobije i vjetar u leđa od sudija, da bi slomio otpor hrabrih izabranica selektorke Bojane Popović.

Crna Gora je u oba meča pokazala karakter, praktično bez pola tima zbog povreda važnih igračica, u najvećem dijelu 120 minuta dvomeča, sjajno parirala velikanu svjetskog rukometa koji je nastupio u sastavu koji je u novembru prošle godine osvojio titulu prvaka Evrope. Jasno je stoga, da je ovo okupljanje bilo uspješno, jer su "lavice" opravdale renome treće selekcije Starog kontinenta.

Početak je bio sjajan, pa je Pavićević u 4. minutu pogodila za 3:1. Uslijedio je i najgori period igre u današnjem meču, dva promašena sedmerca, pet puta pogođen okvir gola i serija promašaja, što je Norveška kaznila da serijom 9:1, u 18. minutu povede 10:4. Do odlaska na odmor "lavice" su prišle na tri gola – 15:12.

U nastavku ravnopravna borba i praktično gol za gol do finiša – Brnović je u 38. minutu pogodila za posljednje izjednačenje (17:17), a nada da se može napraviti čudo trajala je do 49. minuta kada je Despotović smanjila na gol (21:20). U finišu, detalji su presudili u korist domaćina...

Itana Grbić najefikasnija sa šest golova, dok su Jelena Despotović i Tatjana Brnović postigle po četiri. Ivana Godeč je tri puta zatresla mrežu rivala, Ivona Pavićević dva, a u strijelce su se još upisale Anastasija Marsenić, Tanja Ašanin, Matea Pletikosić i Nina Bulatović. Marina Rajčić je upisala devet odbrana (sedam u drugom poluvremenu), a jednu intervenciju imala je Andrea Škerović. Kao i prvom meču u Ersti, Norvešku je do trijumfa predvodila Nora Merk sa pet pogodaka.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.