Orban: Zaštita Mađarske prioritet vlade

"Mi smo za mir, ali moramo da budemo oprezni i spremni"

Orban: Zaštita Mađarske prioritet vlade

Premijer Mađarske Viktor Orban obišao je danas komandni centar za kontrolu združenih snaga u Sekešfehervaru, kako bi se upoznao sa stanjem odbrambenih sposobnosti mađarskih oružanih snaga, izjavio je portparol mađarskog premijera Bertalan Havasi prenijela je agencija MTI.

Orban je ponovio da je u sadašnjoj eri opasnosti, zaštita Mađarske prioritet vlade.

„Kao rezultat toga, razvoj vojske i odbrambene industrije ne smije da uspori uprkos ekonomskoj krizi izazvanoj sankcijama. Mi smo za mir, ali moramo da budemo oprezni i spremni“, istakao je on.

Ministar odbrane Kristof Salaj-Bobrovnički obavijestio je Orbana o statusu programa razvoja odbrane i oružanih snaga, obuci osoblja i dostignućima u razvoju sposobnosti.

Izvor:Tanjug

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.