Krivokapić: Crna Gora  propustila istorijsku  šansu, ali nije momentum za EU
Ranko Krivokapić

"Od NATO partnera ocijenjena kao “država u kolapsu“ i “rak rana“ na Balkanu"

Krivokapić: Crna Gora propustila istorijsku šansu, ali nije momentum za EU

Crna Gora je imala istorijsku šansu da u rekordnom roku postane nova članica Evropske unije (EU), ali je zbog sluganstva tuđim interesima taj momentum izgubljen, ocijenio je počasni predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Ranko Krivokapić.

Iz SDP-a su saopštili da se Krivokapić  susreo sa nerezidentnim ambasadorom Holandije Antoniusom Reintjesom.

“Konstatovano je obostrano zadovoljstvo što je ranija aktivna komunikacija između ministara vanjskih poslova dovela do otvaranja konzulata Holandije u Podgorici, koji će početi sa radom narednog mjeseca u kojem će biti i diplomatsko osoblje”,kazali su iz te partije..

Krivokapić je ocijenio da je i uskoro otvaranje ambasade Crne Gore u Hagu od suštinskog značaja, kao pokazatelj vrijednovanja prijateljstva i savezništva sa Holandijom, važnim NATO saveznikom.

On je, kako se navodi, sagovornika upoznao sa političkom stanjem u Crnoj Gori gdje se, kako je naveo, najočiglednije oslikavaju modeli regionalnog trenda da loša opozicija postaje još gora vlast.

Krivokapića ističe da je zato Crna Gora sada ocijenjena od NATO partnera kao “država u kolapsu“ i “rak rana“ na Balkanu a sve zahvaljujući vlasti takozvane “crkvene većine“.

"Zahvaljujući izuzetno dobroj volji naših saveznika, Crna Gora je imala istorijsku šansu da u rekordnom roku postane nova članica Evropske unije. Nažalost zbog sluganstva tuđim interesima, suprotno direktnim upozorenjima EU, taj momentum je izgubljen", naveo je Krivokapić.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.