Izvršena ekstradicija američke državljanke koja se nalazila na listi FBI najtraženijih bjegunaca
Uprava policije Crne Gore

Izvršena ekstradicija američke državljanke koja se nalazila na listi FBI najtraženijih bjegunaca

Danas je na na Graničnom prelazu Aerodrom Podgorica realizovana ekstradicija američke državljanke T.D. (40), iz Crne Gore u Sjedinjene Američke Države.

"Ekstradicija je realizovana shodno rješenju Ministarstva pravde Crne Gore kojim se dozvoljava izručenje T.D. nadležnim organima Sjedinjenih Američkih Država, radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od 10 godina i 10 mjeseci zbog krivičnih djela zločinačko udruživanje sa ciljem izvršenja bankarske prevare i pronevjere; teška krađa identiteta i krivično djelo zločinačko udruživanje sa ciljem pranja novca", saopšteno je iz UP-a. 

Napomenuli su da je, T.D. zajedno sa još dva lica, R.A. (43), M.T. (37) - državljani SAD-a, lišena slobode u februaru 2022. godine u Crnoj Gori na osnovu raspisane međunarodne potjernice NCB Interpol-a Vašington. Ova lica su se nalazila na listi najtraženijih bjegunaca za kojima je tragao FBI.

Prilikom lišenja slobode lica u Crnoj Gori, imenovana je posjedovala falsifikovani putni dokument.

Predmetna aktivnost je sprovedena od strane službenika Sektora za borbu protiv kriminala uz asistenciju službenika Posebne jedinice policije i Sektora granične policije danas kada su ovo lice preuzeli službenici US Marshals Service.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.