Španija: Kupljeni vozovi u iznosu od 258 miliona preveliki za tunele
ILUSTRACIJA ŽELJEZNIČKA STANICA/ SHUTTERSTOCK

Španija: Kupljeni vozovi u iznosu od 258 miliona preveliki za tunele

Direktor preduzeća "Renfe", koje je zaduženo za željeznički saobraćaj u Španiji, podnio je ostavku pošto su za 258 miliona eura kupljeni vozovi koji su preveliki za tunele na pruzi između Asturijasa i Kantabrije.

Pošto je nabavka nekompatiblnih vozova izazvala žustre reakcije u javnosti, ostavku je podnela i državna sekretarka za saobraćaj.

Planovi za modernizaciju željezničkog saobraćaja na sjeveru Španije objavljeni su prije tri godine, ali je krajem januara otkriveno da su za 258 miliona eura kupljeni vozovi koji su preširoki za tunele na prugama u Asturijasu i Kantabriji, prenosi Gardijan.

Otpuštanja direktorâ preduzeća "Renfe" i kompanije za infrastrukturu "Adif" nije ublažilo bijes javnosti, pa je ostavku morala da podnese i državna sekretarka za saobraćaj Isabel Pardo de Vera, ali i predsjednik "Renfea" Isaijas Taboas.

Ministarka saobraćaja Rakel Sančez istakla je da od trenutka kada je saznala za problem čini sve da otkrije šta se dogodilo i da pronađe rješenje.

"Prihvatili smo odgovornost, izvinili se, prepoznali smo grešku i utvrdili ko je odgovoran. Započeli smo i internu istragu i oformili radnu grupu kako bismo pronašli rješenje", navela je Sančezova.

Vlada Španije je ranije insistirala na tome da su greške uočene prije nego što su vozovi nabavljeni i napravljeni i da "nijedan euro novca Španaca nije dat uzalud", prenosi DAN.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.