Medojević: Novoviću ne brukaj se, Milošević ne može biti šef kriminalne grupe
Nebojša Medojević

"Pravi šef je premijer i oni u Ženevi"

Medojević: Novoviću ne brukaj se, Milošević ne može biti šef kriminalne grupe

Lider "Pokreta za promjene", Nebojša Medojević smatra da bivši direktor Uprave prihoda i carina Rade Milošević ne može biti šef kriminalne organizacije, kako ga tereti Specijalno državno tužilaštvo, za šverc cigareta.

"Rade Milošević ne može biti šef kriminalne grupe za šverc cigareta. Šef je uvijek Premijer, a članovi šef ANB, koordinator službi, Ministar policije i Ministar finansija. Glavni bosovi sjede u Splendidu i Ženevi!!! Novoviću, ne brukaj se!! Rade nije šef. Samo izvršilac", istakao je Medojević.

Bivši direktor Uprave prihoda i carina Rade Milošević saslušan je juče kod sudije za istragu, a  određen mu je pritvor zbog opasnosti od bjekstva i mogućeg uticaja na svjedoke. SDT Miloševića tereti da je u aprilu formirao kriminalnu grupu. 

"Sudija za istragu Višeg suda u Podgorici, Goran Šcepanović, odredio je pritvor okrivljenom R.M zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije iz člana 401a stav 1 u vezi stava 6 Krivičnog zakonika Crne Gore. Pritvor je okrivljenom određen zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva i opasnost od uticaja na svjedoke", rekla je juče za portal Dan iz samostalna savjetnica u Višem sudu Aida Muzurović.

On je, kod spceijalnog državnog tužioca, negirao izvršenje djela za koje ga SDT tereti. U okviru izviđajnih radnji izvršeni su pretresi objekata koje koristi Milošević.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.