Dobila otkaz zato što je tražila odmor pa dobila 290.000 eura kompenzacije
Ilustracija

Dobila otkaz zato što je tražila odmor pa dobila 290.000 eura kompenzacije

Radnica u britanskoj Upravi prihoda i carina dobila je 290.000 eura kompenzacije zato što je dobila otkaz nakon svađe sa svojom šeficom.

Elejn Vorzli, koja je u radila u Upravi prihoda i carina 45 godina, posvađala se sa šeficom Lindom Marison kada joj je odbijen zahtjev za slobodno novogodišnje veče, prenosi Rts pisanje Indipendenta.

Vorzlijeva kaže da je ostala anksiozna zbog pogoršanja njihovog radnog odnosa, kao i da je kasnije imala samoubičalke tendencije.

Njen zahtjev da bude prebačena u drugi tim je odbijen, a ubrzo je dobila otkaz.

Na saslušanju pred sudom u Mančesteru, Vorzlijeva je rekla da je radila u administraciji od kada je završila školu 1970. godine, kao i da je sa šeficom bila u odličnim odnosima do 2014. godine, čak su jedna drugoj kupovale čokolade i cvijeće.

Međutim, njihov odnos se pogoršao kada je odbijen njen zahtjev za četvorodnevni odmor tokom božićnih praznika, uključujući i novogodišnje veče, kako bi otišla u Vels.

Sudija za radne odnose Entoni Ros presudio je u korist Vozlijeve, rekavši da njena šefica ima „manjak osjećaja“, kao i da nije znala da prepozna moguće znakove depresije i pogoršanja mentalnog zdravlja.

„Gospođa Vorzli je imala izuzetno dugačak radni staž od preko 40 godina. Rijetko je odsustvovala sa posla i smatramo da je odgovorni poslodavac u sličnoj situaciji ne bi otpustio“, naveo je sudija.

Osim toga, Ros je istakao da nije dobio objašnjenje zašto Vorzlijeva nije mogla da bude prebačena u drugi tim.

Zbog toga joj je dodijeljena kompenzacija od 244.000 funti zbog gubitka prihoda, zajedno sa 20.000 funti zbog povrede osjećanja i 25.000 funti za uvredu ličnosti.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.